¶ρωμα Γαλλίας στο Δήμο Βύρωνα...

Συνάντηση Νίκου Χαρδαλιά με την Αλεξαντρίν Πεσόν


Συνάντηση με τη Δήμαρχο του 5ου Περιφερειακού Δήμου της Λυών, Αλεξαντρίν Πεσόν, είχε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, στο Δημαρχείο.

Οι δύο Δήμαρχοι, συναντήθηκαν σε ένα πολύ φιλικό και χαρούμενο κλίμα και συζήτησαν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και θέματα της καθημερινότητας των πολιτών. Εστίασαν σε πολιτιστικές δραστηριότητες των δύο Δήμων καθώς και σε προγράμματα που «τρέχουν», με θέμα τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής. Ο Δήμαρχος Βύρωνα, αναφέρθηκε στις ποικίλες πολιτιστικές δράσεις του Δήμου, (ποιητικές βραδιές, βραδιές κινηματογράφου, Παιδικό Φεστιβάλ κ.α), καθώς και στο Πρώτο Φεστιβάλ Μεταναστών, το οποίο θα λάβει χώρα το μήνα Οκτώβριο στο Δήμο Βύρωνα.

Επίσης, η κυρία Πεσόν, ενημερώθηκε εκτενώς για το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων», όπου εξέφρασε το θαυμασμό της για την ποιότητα και την ποικιλία των εκδηλώσεων. Συζήτησαν επίσης, για την υποψηφιότητα του Δήμου της για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2013.


Με την ανταλλαγή αναμνηστικών ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δύο Δημάρχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Πεσόν, είναι ελληνικής καταγωγής.