Προσοχή και επαγρύπνηση

Σε επιφυλακή και πάλι σήμερα για τις περιοχές: Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Κορίνθου, Λακωνίας, Μεσσηνίας και  Χανίων, μετά και την ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, (κατηγορία κινδύνου 4).
 
Η Γ.Γ.Π.Π. επαναλαμβάνει ότι: δεν επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών  χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), καθώς και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.
 
Εφιστάται όλως ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση της απόφασης των οικείων Νομαρχιακών Αρχών για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση και ευαίσθητες περιοχές.
Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:
 
Να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά μέτρα πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.
Να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.
Να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.