Ομιλία για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Δήμων

Στον Όμιλο Προετοιμασίας Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ηλιούπολη, μίλησε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, για το επιχειρησιακό πρόγραμμα των Δήμων, το οποίο χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας μοχλό για την τοπική ανάπτυξη». 

Ο Δήμαρχος Βύρωνα έκανε μία άρτια εισήγηση για τα επιχειρησιακά προγράμματα, των δήμων σε συνδυασμό με τις χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ομιλίας, ήταν ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου, των επιτροπών, των υπηρεσιακών στελεχών, των τοπικών φορέων καθώς και των δημοτών στη σύνταξη του επιχειρησιακού προγράμματος κάθε δήμου. Όπως συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα, όλα τα στοιχεία για την υποβολή μιας πρότασης- από τη στιγμή της αρχικής εισήγησης έως και την τελική της φάση, θα πρέπει να είναι ηλεκτρονικά καταχωρημένα και ανά πάσα στιγμή προσβάσιμα για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν και η υπερνομάρχης Αθήνας- Πειραιά Κωνσταντίνα Μπέη και ο επί σειρά ετών Δήμαρχος Ηλιούπολης, Θεόδωρος Γεωργάκης.