Έργα σε εξέλιξη στο Δήμο Βύρωνα!

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευμένος από κλιμάκιο της Τεχνικής υπηρεσίας, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 1η Αυγούστου, ορισμένα από τα έργα που γίνονται στο Δήμο Βύρωνα, προκειμένου να δουν από κοντά την εξέλιξή τους. Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα τόσο από την ποιότητα των έργων όσο και από την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Την ίδια εκτίμηση είχαν και οι δημότες με τους οποίους τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, συνομίλησαν.

 

Από την οδό Χειμάρας, στο κέντρο του Βύρωνα, ξεκινούν τα έργα ανασφαλτώσεων.

Στην οδό Νεάρχου, στον ¶γιο Αρτέμιο, έγινε ανακατασκευή του οδοστρώματος με νέο, ειδικό αντιολισθητικό τάπητα. Πλήρης ανακατασκευή πεζοδρομίων με παράλληλη ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού. 

 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν οι "γείτονες" της πλατείας Βυζαντίου, η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως!!!

  

Η λεωφόρος Καρέα άλλαξε όψη! Ανακατασκευή και διαπλάτυνση και των πεζοδρομίων αλλά και της νησίδας και δημιουργία διαβάσεων για πεζούς και ΑΜΕΑ. Επίσης, ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού και ενίσχυση του πρασίνου με δεντροφυτεύσεις, λουλούδια, θάμνους και προσθήκη υδάτινων στοιχείων κατα μήκος της νησίδας και των παρτεριών.

  

Και τα έργα στην περιοχή του Καρέα, συνεχίζονται, στην οδό Παύλου Μελά. Κατασκευή παιδικής χαράς, πλατείας και ανακατασκευής του γηπέδου μπάσκετ με παράλληλη ανακατασκευή των πεζοδρομίων και την ενίσχυση του ηλεκτοφωτισμού.

 

 

 

Η πλατεία του Νεκροταφείου έχει κατασκευασθεί με οπλισμένο σκυρόδεμα, στην επιφάνεια του οποίου έγιναν μονώσεις και τοποθετήθηκαν σκίαστρα και καθιστικά και στο χώρο αναμονής. Επί πλέον, στον ευρύτερο χώρο του Νεκροταφείου, στα όρια με την οδό Κατεχάκη, πραγματοποιήθηκε έργο αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων.

Πως και πως περιμένουν οι δημότες το πάρκιγνκ στο κέντρο του δήμου μας, προκειμένου να πάρει τέλος ένα χρόνιο πρόβλημα. Οι εργασίες συνεχίζονται και ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο κατασκευής της πλάκας της οροφής του ισογείου.

 

Στην Πλατεία που βρίσκεται μπροστά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου τοποθετήθηκαν καθιστικά, σιντριβάνι, γίνεται παιδική χαρά και νέα πλακόστρωση και χωροθετήθηκαν σημεία πρασίνου. Επί πλέον πλακοστρώνεται η διαδρομή περιπάτου, που συνδέει την πλατεία με το χώρο στην οδό Κισσού στα Προσφυγικά, όπου και ανακατασκευάζονται και εξοπλίζονται οι παιδικές χαρές. Το πρανές, που υφίσταται λόγω κλίσης του εδάφους κατά μήκος της διαδρομής αυτής, ενισχύεται με νέα φύτευση. Όταν το έργο ολοκληρωθεί θα γίνει το νέο μας στέκι!!!

Κατασκευάσθηκαν διαδρομές στίβου γύρω από το υπάρχον γήπεδο και επικαλύφθηκαν με συνθετικό τάπητα αμερικανικής προέλευσης και διεθνών προδιαγραφών. Επίσης, κατασκευάσθηκαν σκάμματα αλμάτων και βατήρες ρίψεων και ενισχύθηκε η περίφραξη του χώρου του γηπέδου.

Ένα ολοκαίνουργιο σχολείο, το 7ο Δημοτικό επί της οδού Σωκίων είναι σε φάση ολοκλήρωσης!

  

 

 

Πλήρης ανακατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρώματος στην οδό Τραπεζούντος στην Ανάληψη με την παράλληλη ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού και την κατασκευή νέου αποχετευτικού δικτύου.