Κανονικά λειτουργεί από Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ο 6ος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην οδό Βορείου Ηπείρου
28 Σεπτεμβρίου 2020

Κανονικά λειτουργεί από Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ο 6ος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην οδό Βορείου Ηπείρου

Έργο «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός 6ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, οδός Βορείου Ηπείρου 7»

Το έργο «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του 6ου και 9ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, οδός Βορείου Ηπείρου 7», το οποίο ξεκίνησε την 22/05/2020 και ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου καθώς και την αντικατάσταση του εξοπλισμού μαγειρείων, την προμήθεια εξοπλισμού γραφείων διοίκησης, εξοπλισμού αιθουσών διδασκαλίας, εξοπλισμού βοηθητικών χώρων καθώς και ειδών ιματισμού.

Μετά τον έλεγχο της ποιότητας του σκυροδέματος και του οπλισμού, αντικαταστάθηκε πλήρως η μόνωση του κτηρίου στο δώμα, κατασκευάστηκε η θερμοπρόσοψη του κτηρίου και τοποθετήθηκαν νέα κουφώματα αλουμινίου, που όλα μαζί αναβαθμίζουν σημαντικά το κτήριο από πλευράς ενεργειακής απόδοσης.

Η νέα διαρρύθμιση του σταθμού με την αναδιάταξη λουτρών, χώρων κυκλοφορίας και βοηθητικών χώρων,  την ένταξη του μεγάλου ημιυπαίθριου χώρου στην καθημερινή λειτουργία του σταθμού με την προσθήκη πτυσσόμενων κουφωμάτων αλουμινίου, μαζί με την πλήρη αντικατάσταση των δικτύων και την αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθιστά  το κτήριο σύγχρονο από πλευράς λειτουργίας, προδιαγραφών ασφαλείας και ανέσεων. Τα νέα δάπεδα,  τα νέα ερμάρια, οι ψευδοροφές, η αλλαγή φωτισμού, χρωμάτων και υλικών προσδίδουν στον Σταθμό την εικόνα ενός εντελώς καινούργιου κτηρίου.

Η δαπάνη μελετών και αδειών, κατασκευής και προμήθειας επίπλων και εξοπλισμού διαμορφώθηκε περί το 1.000.000,00 ευρώ και καλύφθηκε εξολοκλήρου από το Ίδρυμα ‘’Προστασία Μητρικών Έργων Σταμάτη και Ελένη Βαφειαδάκη’’, το οποίο έχει την κυριότητα του ακινήτου στο οποίο λειτουργεί  ο Σταθμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο δημοπρατήθηκε στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας covid-19, προκειμένου το Ίδρυμα να επιτύχει  την εκτέλεση  του  έργου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και το κτίριο να είναι έτοιμο προς χρήση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.