Γρηγόρης Κατωπόδης στον Επικοινωνία 94 FM : «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τους επαγγελματίες της πόλης μας»
22 Δεκεμβρίου 2020

Γρηγόρης Κατωπόδης στον Επικοινωνία 94 FM : «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τους επαγγελματίες της πόλης μας»

Συνεχίζονται τα μέτρα ελάφρυνσης από το Δήμο Βύρωνα για τους επαγγελματίες της περιοχής, όπως τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κατωπόδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές, καθώς η Δημοτική του Αρχή πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου, τη μείωση κατά 50% των τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για το 2021, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο έτος.

"Ήδη από την πρώτη καραντίνα, είπε ο Δήμαρχος, παρείχαμε απαλλαγή των καταστημάτων από δημοτικά τέλη και τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, για το διάστημα που παρέμειναν κλειστά και δώσαμε τη δυνατότητα επέκτασης  των επιχειρήσεων στους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Αυτές οι δύο αποφάσεις εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα" σημείωσε.

Αναφέρθηκε τέλος στην καινοτομία υπερψήφισης της κοινής πρότασης των παρατάξεων «Νέα Εποχή Βύρωνα – Χρήστος Γώγος» και «Μαζί για το Βύρωνα» του Μίλτου Μπαντή στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία αποδέχτηκε η δημοτική αρχή και μειώνει το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε 3,20 €/τ.μ. από 3,70 €/τ.μ. (-13,5%) για τους επαγγελματίες της πόλης το 2021.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: