Τελευταία Νέα

Δραστήριοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας!

Δραστήριοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας!

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της πόλης μας, με τη συμμετοχή γονέων, κηδεμόνων, αλλά και των ίδιων των παιδιών, προσέφεραν ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα και αναλώσιμο υλικό στα παιδιά του Κέντρου Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας. Η Πρόεδρος του Κέντρου, Μυρτώ Λαιμού, ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Ζέφη Γράψα και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση αγάπης και συμπαράστασης.

ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Καταργούνται άμεσα συνδρομές και τροφεία σε πολιτισμό, αθλητισμό και παιδικούς σταθμούς
Το δίχτυ προστασίας αφορά όσους έχουν οικογενειακά εισοδήματα έως 30.000€, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, τους συνταξιούχους και τα ΑΜΕΑ
Δημιουργείται Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης

Μετρήστε την πίεσή σας!

Μετρήστε την πίεσή σας!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, τη Δευτέρα 17 Μαϊου από τις 09:00 έως τις 11:00 το πρωί οι συνδημότες μας μπορούν να μετρήσουν την πίεση τους στα stands που θα τοποθετηθούν ειδικά για αυτό το λόγο στην πλατεία Αγ. Λαζάρου, στο Πάρκο Καραολή και Δημητρίου (έναντι του Δημαρχείου) και έξω από τον Βερόπουλο στον Καρέα.

Ανοχύρωτος ο Υμηττός

Ανοχύρωτος ο Υμηττός

Η πρωτοφανής έλλειψη πόρων σε θέματα πρόληψης των πυρκαγιών απασχολεί τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), καθώς αφήνει ανοχύρωτο τον Υμηττό και το περιαστικό του δάσος, τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής. «Ποτέ στα οκτώ χρόνια της θητείας μου ο Υμηττός δεν ήταν τόσο έρμαιο στις ορέξεις όσων θέλουν να τον κάψουν!» τονίζει ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρώτος ο Αθηναϊκός και στο τουρνουά handball παλαιμάχων

Πρώτος ο Αθηναϊκός και στο τουρνουά handball παλαιμάχων

Πρώτη στο τουρνουά παλαιμάχων γυναικείου handball, που διοργάνωσε ο Απόλλων Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, ήρθε η ομάδα της πόλης μας. Οι αθλήτριες της ομάδας διασκέδασαν πολύ τη συμμετοχή τους και θυμήθηκαν τις μέρες που έπαιζαν επαγγελματικά handball.

Έπεσε η αυλαία για το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ

Έπεσε η αυλαία για το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ

Πλήθος μικρών και όχι μόνο συνδημοτών μας έδωσε χτες βράδυ το παρόν στο θέατρο Βράχων ¶ννα Συνοδινού, για να παρακολουθήσει την τελετή λήξης του 25ου Παιδικού Φεστιβάλ του Δήμου μας, με θέμα "Παιδία... τέχνας κατεργάζονται". Μια υπέροχη βραδιά με χορό και μουσική από τα παιδιά αλλά και το Μύρωνα Στρατή, αλλά και τη βράβευση των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και Σταύρου Νικολαΐδη για τη συμμετοχή τους σε Παιδικά Φεστιβάλ.

10 Μαϊου 2010
Σε φάση εκτόνωσης η κρίση στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Βύρωνα!

Σε φάση εκτόνωσης η κρίση στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Βύρωνα!

Σημαντικές πρωτοβουλίες από τη Δημοτική Αρχή και άμεσο το προσωπικό ενδιαφέρον της Υπουργού Υγείας στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων. Η μεγάλη και εύλογη αναστάτωση που δημιουργήθηκε πριν λίγες ημέρες από την παραίτηση του Επιστημονικού Υπευθύνου του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο Βύρωνα, ιατρού Ανάργυρου Μαργιόλη, δείχνει να οδηγείται σε εκτόνωση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Παιδικό Φεστιβάλ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Παιδικό Φεστιβάλ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ της πόλης μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σε αυτό συμμετέχουν μαθητές που με το μεράκι τους και το ταλέντο τους έχουν καταφέρει να προσελκύσουν μικρούς αλλά και μεγάλους, οι οποίοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις θεατρικές παραστάσεις, που "ανεβαίνουν" καθημερινά.

Παράσταση παραδοσιακών χορών από το Ντάνκαν

Παράσταση παραδοσιακών χορών από το Ντάνκαν

Με μεγάλη χαρά και φέτος ο Δήμος Βύρωνα και το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε μία ξεχωριστή παραδοσιακή μουσικοχορευτική παράσταση από το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Ντάνκαν, στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ 2010 του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα. Σάββατο 8 Μαΐου 2010 Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» Ώρα έναρξης: 19:30 Είσοδος ελεύθερη

To 2ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων προ των πυλών

To 2ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων προ των πυλών

Πραγματοποιήθηκε χτες το δείπνο εργασίας για το 2ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Μαΐου στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου (έναντι του Δημαρχείου Βύρωνα).

Δημοσιοποίηση Μητρώων Αρρένων

Δημοσιοποίηση Μητρώων Αρρένων

Ο Δήμαρχος Βύρωνα κάνει γνωστό ότι από 3 Μαΐου 2010 θα βρίσκεται σε δημοσιότητα στο Δημαρχείο (Γραφείο Μητρώων Αρρένων) ο ονομαστικός κατάλογος, που καταρτίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή, των αγοριών που γεννήθηκαν το έτος 2009. Προς τούτο καλούνται οι γονείς να έρθουν κατά το παραπάνω διάστημα και να λάβουν γνώση του ονομαστικού καταλόγου των γραμμένων παιδιών τους, να ελέγξουν τα στοιχεία εγγραφής τους και να υποβάλλουν τις ενστάσεις που προβλέπονται από το Νόμο, για τυχόν παραλήψεις, διορθώσεις κ.λ.π. εντός του μηνός Μαΐου 2010.

H Μπράγκα της Πορτογαλίας Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012

H Μπράγκα της Πορτογαλίας Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012

Η Μπράγκα της Πορτογαλίας αναδείχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012. Το έντονο πολιτικό παρασκήνιο και η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης! Η πόλη μας προκρίθηκε στην τελική δυάδα αφήνοντας στην 3η θέση την πόλη του Ηρακλείου, όπου μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα με ψήφους 4-3 επικράτησε η πορτογαλική πόλη!

Η πόλη μας τίμησε τον Λόρδο Βύρωνα

Η πόλη μας τίμησε τον Λόρδο Βύρωνα

Εκδήλωση για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης (επέτειος του θανάτου του Λόρδου Βύρωνα) πραγματοποίησε τη Δευτέρα 19 Απριλίου στην πλατεία Αγίου Λαζάρου ο Σύνδεσμος "Μπάϊρον" για το Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα. Η πόλη του Βύρωνα τίμησε το μεγάλο φιλέλληνα και ποιητή του οποίου φέρει το όνομα, με κατάθεση στεφάνων, τέλεση επιμνημόσυνης δέησης από τον Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, αλλά και με απαγγελία ποιημάτων και παραδοσιακούς χορούς από το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα.

Ξεκινάει το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ!

Ξεκινάει το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ!

Την Κυριακή 25 Απριλίου ανοίγει η αυλαία του Παιδικού Φεστιβάλ του Δήμου μας, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 25 του χρόνια. Η τελετή έναρξης ξεκινά στις 19:00 στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Ταπητουργείο) με τραγούδι, χορό και τη μουσική παράσταση "Ο Γαργαλιστής" με τους Αργύρη Μπακιρτζή και Αντώνη Καφετζόπουλο.

Ο Βύρωνας στην κορυφή της Ευρώπης <br>¶ξια στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης 2010 η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού</br>

Ο Βύρωνας στην κορυφή της Ευρώπης
¶ξια στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης 2010 η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού

Στο κατάμεστο κλειστό της Εργάνης, την έδρα της, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού κατέκτησε το FIBA EuroCup και έγραψε ιστορία! Καθώς είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική γυναικεία ομάδα μπάσκετ σηκώνει ένα ευρωπαϊκό κύπελλο! Ο Αθηναϊκός ηττήθηκε στο δεύτερο τελικό από τη Ναντέζντα με 57-53, είχε όμως διαφορά ασφαλείας 8 πόντων (65-57) από τον πρώτο τελικό στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας.

Σεμινάριο σύγχρονου χορού - χοροθεάτρου με την Dominique Duszynski από το Ντάνκαν

Σεμινάριο σύγχρονου χορού - χοροθεάτρου με την Dominique Duszynski από το Ντάνκαν

Τα θέματα πηγάζουν από τις σχέσεις των ανθρώπων, τις συμπεριφορές, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες τους. Το ζητούμενο δεν είναι να τοποθετηθεί ο χορευτής απλά στο χώρο και να κινηθεί μέσα σε αυτόν αλλά να ανακαλύψει τη βαθύτερη ενότητα σώματος και ψυχής...

Μετρήσεις Η/Μ ακτινοβολίας από το πρόγραμμα mobile ΕΡΜΗΣ

Μετρήσεις Η/Μ ακτινοβολίας από το πρόγραμμα mobile ΕΡΜΗΣ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά από συνεννόηση με το Δήμο Βύρωνα προχώρησε σε μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κεντρικές οδούς του δήμου μας. Το Mobile ΕΡΜΗΣ είναι μια πρωτοποριακή υπηρεσία μέτρησης και καταγραφής των στιγμιαίων τιμών της Η/Μ ακτινοβολίας στο περιβάλλον κατά μήκος βασικών οδικών αρτηριών εντός του αστικού ιστού.

Αρχίζουν οι εγγραφές για τα 31α Παμβυρώνεια!

Αρχίζουν οι εγγραφές για τα 31α Παμβυρώνεια!

Όλη η πόλη μια αθλητική γιορτή! Μαθητές, μαθήτριες και όλοι εμείς συμμετέχουμε και φέτος στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του Δήμου Βύρωνα. Εγγραφές από Δευτέρα 12 Απριλίου έως Τρίτη 20 Απριλίου στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού (Κύπρου και Ευαγγελικής Σχολής, τηλέφωνο 210 7649830, fax 210 7655144)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, Ανακοινώνει ότι : ο δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός επιλογής αναδόχου για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ» στο Δήμο Βύρωνα, που είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 9η του μηνός Απριλίου 2010...

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι δημότες του Βύρωνα γιόρτασαν χθες τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τίμησαν με την καθιερωμένη παρέλαση της επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μαθητές, φορείς, σωματεία και σύλλογοι παρέλασαν μπροστά από την τοπική ηγεσία του Δήμου Βύρωνα, πλήθος κόσμου αλλά και εκπροσώπους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας.