23 Οκτωβρίου 2020

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα ενισχύεται με εξοπλισμένο όχημα 4x4

Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα διαθέτει πλέον ένα όχημα 4x4, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινείται και σε δασικούς δρόμους στον Υμηττό και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

 

Το όχημα που ανήκε στο Δήμο Βύρωνα από το 2012 εξοπλίστηκε πρόσφατα με μέσα επικοινωνίας σύγχρονης τεχνολογίας TETRA και ψηφιακό  VHF, τα οποία το καθιστούν κινητό κέντρο επικοινωνίας και συντονισμού επιχειρήσεων σε έκτακτες ανάγκες.

  

Ο Δήμος Βύρωνα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καλύτερη δυνατή οργάνωση και στον εκσυγχρονισμό του γραφείου Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες ενίσχυσης του γραφείου και της συνεργασίας με τους εθελοντές που συνδράμουν καθοριστικά στο έργο του. Επιπλέον, έχει προχωρήσει στην επικαιροποίηση της ιστοσελίδας του δήμου που αφορά στον τομέα ευθύνης της Πολιτικής Προστασίας, η οποία περιέχει όλα τα τοπικά σχέδια δράσης και όσα θα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης για την καλύτερη προστασία του. Δείτε περισσότερα (https://www.dimosbyrona.gr/civilprotection).

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας