Σε μια βαθιά συγκινητική και γεμάτη ανθρωπιά πρωτοβουλία, ομάδα παραδοσιακών χορών του Τμήματος Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν βρέθηκε πρόσφατα στο Κέντρο Ημέρας Παγκρατίου της «Εταιρείας Alzheimer Αθηνών», κοντά σε ανθρώπους που ζουν με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Με οδηγό τη μουσική και την κίνηση, μοιράστηκαν μαζί τους στιγμές χαράς, επαφής και ζεστασιάς, αποδεικνύοντας πως ο χορός μπορεί να γίνει μια γέφυρα επικοινωνίας πέρα από τις λέξεις.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι συμμετέχοντες δεν περιορίστηκαν σε μια απλή παρουσίαση, αλλά μοιράστηκαν τον ρυθμό και την ενέργεια με τους φιλοξενούμενους της μονάδας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαμόγελα, κίνηση και συγκίνηση. Για λίγες πολύτιμες στιγμές, η μουσική και ο χορός λειτούργησαν ως κοινή γλώσσα, γεφυρώνοντας μνήμες, συναισθήματα και ανθρώπους.
Η δράση αυτή ανέδειξε τη σημασία της επαφής, της δημιουργικής έκφρασης και της κοινωνικής συμμετοχής για τα άτομα που αντιμετωπίζουν γνωστικές δυσκολίες, υπενθυμίζοντας ότι η ανάγκη για επικοινωνία και σύνδεση παραμένει ζωντανή και ουσιαστική.
Οι υπεύθυνοι της μονάδας υποδέχθηκαν θερμά την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας την αξία τέτοιων δράσεων για την ψυχολογική ενδυνάμωση και την ποιότητα ζωής των φιλοξενούμενων.
Το Τμήμα Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν συνεχίζει να προωθεί δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη μπορεί να γίνει γέφυρα προσφοράς, σεβασμού και ανθρώπινης σύνδεσης.

