Άνθιμου Γαζή 2, Βύρωνας, 16231 - Βρείτε το στο χάρτη
Τηλ.: 210 7666626 - E-mail: kolimvitirio@dimosbyrona.gr
Ωράριο Λειτουργίας Κολυμβητηρίου:
Δευτέρα-Παρασκευή 7.30  έως  22.00 (ωράριο κολυμβητικής δεξαμενής 7:30-21:30)
Σάββατο 9.00  έως  17.00 (ωράριο κολυμβητικής δεξαμενής 9:00-16:30)
Κυριακή Κλειστό
Ωράριο Λειτουργίας Γραμματείας:
Δευτέρα-Παρασκευή 8.00  έως  21.00

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι στο Δημοτικό κολυμβητήριο Βύρωνα “Χρήστος Ταμπαξής” ξεκίνησαν προγράμματα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κολυμβητηρίου στο 210 – 7666626.
Σας υπενθυμίζουμε ότι για όσα μέλη τα πιστοποιητικά υγείας έχουν λήξει (διάρκεια 1 έτος) πρέπει να προσκομίσουν νέα.

Για νέες εγγραφές (μη μελών) παρακαλώ επικοινωνήστε με τη γραμματεία του κολυμβητηρίου στο 210-7666626 ή ενημερωθείτε από τη σελίδα του Δήμου μας.

Δείτε τις μέρες και ώρες των νέων εγγραφών (νέων μελών) και τις κενές θέσεις στα τμήματα (ΝΕΟ - 13/9/17)

Παρακαλώ πατήστε εδώ και ενημερωθείτε σχετικά για τις νέες τιμές

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Αίτηση Συμμετοχής Αθλούμενου

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Υπεύθυνση Δήλωση Αθλούμενου

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τα Προγράμματα του Κολυμβητηρίου Δήμου Βύρωνα καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Ενημέρωση: 29/8/2017)

Το Κολυμβητήριο αποτελείται από 4 επίπεδα και διαθέτει:

 • Πισίνα 25 μ. x 33 μ. για τους ενήλικες με δυνατότητα εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ
 • Πισίνα εκμάθησης 10 μ. x 12,5μ για τα μικρά παιδιά
 • Αίθουσα προβολών και εκδηλώσεων
 • Χώρο κυλικείου
 • Χώρους περιπάτου και παιδική χαρά

Αγαπητοί δημότες,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε το Δημοτικό Κολυμβητήριο “Χρήστος Ταμπαξής”. Ύστερα από μια σκληρή προσπάθεια υπερπήδησης  μιας σειράς δυσκολιών που αφορούσε την πρόσληψη προσωπικού και την προμήθεια του εξοπλισμού, έφθασε η ώρα το κολυμβητήριο να δοθεί για χρήση στους δημότες, σύμφωνα με όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας της σχετικής νομοθεσίας.

Το πρότυπο αυτό αθλητικό κέντρο θα δώσει άλλη πνοή στην πόλη μας. Ένα υπερσύγχρονο κλειστό βιοκλιματικό κολυμβητήριο που αποτελείται από δύο θερμαινόμενες κολυμβητικές δεξαμενές, μία 25μ. Χ 33 μ. για τους ενήλικες με δυνατότητα εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ και μία πισίνα εκμάθησης 10 μ. x 12,5μ για τα μικρά παιδιά.

Ένας χώρος ιδανικός τόσο για άθληση όσο και για ψυχαγωγία καθώς θα υπάρχει κυλικείο όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν τόσο τον εσωτερικό, όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Σας καλώ, αφού ενημερωθείτε, να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να λάβετε μέρος είτε στην ελεύθερη κολύμβηση, είτε στα οργανωμένα προγράμματα άθλησης που έχουν ετοιμάσει έμπειροι και εξειδικευμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής, ώστε να εκμεταλλευτούν όλοι τα ευεργετικά οφέλη του αθλήματος της κολύμβησης.

Είμαι σίγουρος ότι τόσο εσείς από την πλευρά σας, όσο και εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το διατηρούμε πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Για ενήλικες και εφήβους (14+ ετών). Η κολύμβηση θεωρείται μια από τις καλύτερες μορφές αερόβιας άσκησης για κάθε ηλικία. Προσφέρει αναρίθμητα φυσικά και ψυχικά οφέλη στον οργανισμό μας και ταυτόχρονα αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα. Χαρίζει ευεξία, τονώνει το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες, βοηθά στην απώλεια βάρους και είναι ιδανική για μυοσκελετικά προβλήματα.
 
Δικαιολογητικά εγγραφής: 1 φωτογραφία, ιατρικές γνωματεύσεις από δερματολόγο και καρδιολόγο ή παθολόγο ή γενικής ιατρικής. Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία θα αναφέρεται ότι επιτρέπει στο παιδί του να κολυμπά στην πισίνα (για εφήβους 14-18 ετών).
 
Απαραίτητος εξοπλισμός: Μαγιό, σκουφάκι, γυαλάκια, σαγιονάρες και μπουρνούζι.
 
Εγγραφή / Έκδοση Ατομικού Δελτίου Εισόδου: 20€

 

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ

Εκμάθηση-Προπόνηση ενηλίκων και εφήβων (14+ ετών) ετών σε γκρουπ από ειδικευμένο προπονητή, ανάλογα προσαρμοσμένη με το επίπεδο των ασκούμενων. Εκμάθηση των τεσσάρων στυλ κολύμβησης, ατομικό πρόγραμμα κ.α.

Δικαιολογητικά εγγραφής: 1 φωτογραφία, ιατρικές γνωματεύσεις από δερματολόγο και καρδιολόγο ή παθολόγο ή γενικής ιατρικής. Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία θα αναφέρεται ότι επιτρέπει στο παιδί του να κολυμπά στην πισίνα (για εφήβους 14-18 ετών).
 
Απαραίτητος εξοπλισμός: Μαγιό, σκουφάκι, γυαλάκια, σαγιονάρες και μπουρνούζι.
 
 
Εγγραφή / Έκδοση Ατομικού Δελτίου Εισόδου: 20€

ΑΕΡΟΒΙΩΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ (AQUA AEROBIC)

Πρόγραμμα αερόβιας άσκησης μέσα στο νερό με μουσική και όργανα. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, ενισχύει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα βοηθάει σημαντικά στον έλεγχο του σωματικού βάρους, αναζωογονεί, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την πνευματική διαύγεια.
 
Δικαιολογητικά εγγραφής: 1 φωτογραφία, ιατρικές γνωματεύσεις από δερματολόγο και καρδιολόγο ή παθολόγο ή γενικής ιατρικής.
 
Απαραίτητος εξοπλισμός: Μαγιό, σκουφάκι, γυαλάκια, σαγιονάρες και μπουρνούζι.
 
 
Εγγραφή / Έκδοση Ατομικού Δελτίου Εισόδου: 20€

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ

Πρόγραμμα για παιδιά 3 έως 5 ετών. . Μέσα από μια παιδαγωγική προσέγγιση, το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την εξοικείωση του παιδιού με το νερό, καθώς και την εκμάθηση βασικών κολυμβητικών κινήσεων με τη χρησιμοποίηση ειδικών οργάνων και παιχνιδιών.
 
Δικαιολογητικά εγγραφής: 1 φωτογραφία, ιατρική γνωμάτευση από παιδίατρο και υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία θα αναφέρεται ότι επιτρέπει στο παιδί του να κολυμπά στην πισίνα.
 
Απαραίτητος εξοπλισμός: Μαγιό, σκουφάκι, σαγιονάρες και μπουρνούζι.
 
 
Εγγραφή / Έκδοση Ατομικού Δελτίου Εισόδου: 20€

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ

Πρόγραμμα για παιδιά έως 14 ετών. Ανάλογα με την κολυμβητική του ικανότητα το παιδί κατατάσσεται σε ένα από τα τμήματα του προγράμματος. Μέσα από ένα πλούσιο ασκησιολόγιο και πολλά παιχνίδια πραγματοποιείται η εκμάθηση όλων των στυλ κολύμβησης: ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα.

Δικαιολογητικά εγγραφής: 1 φωτογραφία, ιατρική γνωμάτευση από παιδίατρο και υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία θα αναφέρεται ότι επιτρέπει στο παιδί του να κολυμπά στην πισίνα.
 
Απαραίτητος εξοπλισμός: Μαγιό, σκουφάκι, σαγιονάρες και μπουρνούζι.

Συνδρομή: παρακαλώ πατήστε εδώ και ενημερωθείτε σχετικά

Εγγραφή / Έκδοση Ατομικού Δελτίου Εισόδου: 20€

ΒΡΕΦΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (BABY SWIMMING)

Πρόγραμμα για βρέφη και νήπια ηλικίας 18 μηνών έως 3 ετών. Το παιδί συνοδεύεται από το γονέα και εξειδικευμένος προπονητής καθοδηγεί. Μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον εκπαίδευσης, με αφθονία παιχνιδιού και ανυπαρξία πίεσης, το παιδί καλλιεργεί δεξιότητες στο νερό με ευχάριστο και απόλυτα ασφαλές τρόπο. Τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης είναι πολλαπλά. Ενισχύεται η σωματική διάπλαση των παιδιών, η αναπνευστική και καρδιακή λειτουργία τους, βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματος τους, θωρακίζεται η υγεία τους.  Ξεπερνούν τους φόβους τους, αποκτούν θάρρος και αυτοπεποίθηση, γίνονται πιο αυτόνομα και κοινωνικά.

Δικαιολογητικά εγγραφής: Για το παιδί: 1 φωτογραφία, ιατρική γνωμάτευση από παιδίατρο και υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία θα αναφέρεται ότι επιτρέπει στο παιδί του να κολυμπά στην πισίνα. Για το συνοδό: ιατρικές γνωματεύσεις από δερματολόγο και καρδιολόγο ή παθολόγο ή γενικής ιατρικής.
 
Απαραίτητος εξοπλισμός: Μαγιό για τους συνοδούς, ειδική πάνα για τα βρέφη, σκουφάκι, σαγιονάρες, μπουρνούζι.
 
 
Εγγραφή / Έκδοση Ατομικού Δελτίου Εισόδου: 20€

ΙΣΤΟΡΙΚΟ (ΑΡΘΡΟ 1)

Το κλειστό, βιοκλιματικό κολυμβητήριο Βύρωνα βρίσκεται δίπλα και πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα και το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου (όρια Φρυγίας/Αναπηρικών). Διαθέτει δύο κολυμβητικές δεξαμενές με ανεξάρτητα αποδυτήρια. Επίσης, γραφεία, κυλικείο, αίθουσα γυμναστικής και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Σκοπός είναι η  λειτουργία  ενός  πρότυπου κολυμβητηρίου, με δυνατότητα κάλυψης των αναγκών όλων των κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας. Μέσα από τα προγράμματα του, προωθούνται, η εξυπηρέτηση όλων των ηλικιών αλλά και ιδιαίτερων σκοπών/λειτουργιών, όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων, η αναψυχή, η εξειδικευμένη κάλυψη αθλουμένων για ιατρικούς λόγους, αθλητικό τουρισμό , ΑΜΕΑ κ.α.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΑΡΘΡΟ 2)

Αρμόδιο όργανο για τον Κανονισμό Λειτουργίας και τη λήψη αποφάσεων, όσον αφορά τον τρόπο και τις διαδικασίες χρήσης και αξιοποίησης του Δ.Κ.Β. είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Υπεύθυνος για την οργάνωση και διαχείριση του κολυμβητηρίου, έχοντας τη γενική επιστασία, είναι ο εκάστοτε ορισμένος Αντιδήμαρχος.
Ορίζονται επίσης:
 
 1. 11μελής Επιτροπή, που εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει αιρετά και λαϊκά μέλη, έχοντας διαπαραταξιακό χαρακτήρα. Η Επιτροπή παρακολουθεί και ενημερώνεται, ενώ μπορεί να συμβάλει με τις γνώσεις της και πάντα σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εύρυθμη λειτουργία του. Εισηγείται σε συννενόηση με την υπηρεσία προς το Δημοτικό Συμβούλιο τυχόν αλλαγές του κανονισμού και της τιμολογιακής πολιτικής.
   
 2. Υπεύθυνος κολυμβητηρίουπροϊστάμενος τμήματος Παιδείας, Νέας Γενιάς & Πολιτισμού. Σ΄ αυτόν αναφέρεται καθημερινά το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται στο ΔΚΒ συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών συνεργατών.
   
 3. Υπεύθυνος προγραμμάτων κολυμβητηρίου,πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα κολύμβησης. Υπέυθυνος για την κατάρτιση προγραμμάτων, τον καταμερισμό καθηκόντων και ωραρίου γυμναστών, συμφωνίες με σχολεία, παιδικούς σταθμούς, φορείς για εκδηλώσεις, σεμινάρια εκπαίδευσης προσωπικού, κ.ά. Συντονίζει το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται στην πισίνα. Εποπτεύει την ομαλή λειτουργία και αντιμετωπίζει οποιοδήποτε θέμα προκύπτει στο χώρο της πισίνας και δεν έχει προβλεφθεί στο παρόντα κανονισμό.
   
 4. Υπεύθυνος Συντήρησης από το προσωπικό της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Αρμόδιος για την καλή λειτουργία και συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, για την ανακυκλοφορία, την απολύμανση, τη διατήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών και του χώρου καθώς και τον εξαερισμό του κτιρίου. Είναι επίσης υπεύθυνος για τη λήψη δειγμάτων νερού από τις κολυμβητικές  δεξαμενές και τη σχολαστική τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, των διατάξεων που αφορούν ζητήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας καθώς και των λοιπών υπηρεσιών που εποπτεύουν και αδειοδοτούν το ΔΚΒ. Στην περίπτωση που οι παραπάνω εργασίες εκτελούνται από συμβασιούχο εταιρεία, ελέγχει την καλή εκτέλεση των εργασιών που περιλαμβάνονται στην σύμβαση.
   
 5. Επόπτες ασφαλείας (ναυαγοσώστες/νοσηλευτές),είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των αθλούμενων κατά τη κολύμβηση και τον έλεγχο εισόδου στις κολυμβητικές δεξαμενές. Φροντίζουν να διατηρούν σε άριστη κατάσταση τον εξοπλισμό διάσωσης και Α’ βοηθειών.
   
 6. Υπεύθυνος Ασφαλείας κτιριακών εγκαταστάσεων,μεριμνά για την ασφάλεια των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του ΔΚΒ και των προσώπων που βρίσκονται στην εγκατάσταση.
   
 7. Γραμματεία κολυμβητηρίου με αρμοδιότητα την ενημέρωση και την παροχή πληροφοριών στο κοινό, τις εγγραφές, την συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση των Ατομικών Δελτίων Εισόδου καθώς επίσης και τον έλεγχο των Ατομικών Δελτίων Εισόδου.
Οι θέσεις που αναφέρονται στο Κανονισμό λειτουργίας και στην άδεια λειτουργίας του Δ.Κ.Β., υπάρχει η δυνατότητα να στελεχώνονται από υπαλλήλους του Δήμου ή του Ο.Π.Α.Δ.Β. Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό πρέπει να είναι ασφαλισμένο. Κατάσταση στην οποία θα υπάρχει πλήρης καταγραφή του προσωπικού αναρτάται σε εμφανές σημείο.
 
Στο ακόλουθο σχήμα αποτυπώνεται το Οργανόγραμμα του Κολυμβητηρίου:
 

ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΑΡΘΡΟ 3)

 Ο Δήμος Βύρωνα υποχρεούται να εκδίδει και να διατηρήσει σε ισχύ τις απαραίτητες Άδειες Λειτουργίας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ειδικότερα:

α)  Άδεια Λειτουργίας Κολυμβητικών Δεξαμενών, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Γ1/443/1973 (Φ.Ε.Κ. 87/24-01-1973, τ.Β’) Υπουργική Απόφαση, «Περί κολυμβητικών δεξαμενών μετά οδηγιών κατασκευής και λειτουργίας αυτών», όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις υπ’ αριθ. Γ4/1150/1976 (Φ.Ε.Κ. 937/17-07-1976, τ.Β’) και ΔΥΓ2/80825/2005 (Φ.Ε.Κ. 120/02-02-2006, τ.Β’) όμοιες Υπουργικές Αποφάσεις.
β) Άδεια Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων και τέλεσης αγώνων σ’ αυτές, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. οικ. 46596/22-11-2004 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Φ.Ε.Κ. 1793/06-12-2004, τ.Β’).
 
Σκοπός του Δ.Κ. Βύρωνα είναι:
 1. Η υποστήριξη του μαζικού αθλητισμού, σε όλες τις ηλικίες.
   
 2. Η εκμάθηση της κολύμβησης σε όλους τους νέους και τις νέες του Δήμου.
   
 3. Η υποστήριξη και ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού όλων των βαθμίδων, του Πανεπιστημιακού, του εργασιακού αθλητισμού.
   
 4. Η δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών και των νέων, η ενθάρυνση της συμμετοχής στα προγράμματα του ΔΚΒ, η ανάπτυξη της σωματικής, πνευματικής, ηθικής και αισθητικής αγωγής των κατοίκων.
   
 5. Η υποστήριξη του αθλητισμού των ΑμΕΑ. Η διοργάνωση ψυχαγωγικών, αθλητικών ή άλλων εκδηλώσεων για  τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
   
 6. Η εξυπηρέτηση - στο μέτρο του δυνατού- πρωταθλητών Εθνικών ομάδων υγρού στίβου, στις προπονητικές ανάγκες τους.

ΗΜΕΡΕΣ - ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΑΡΘΡΟ 4)

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Βύρωνα λειτουργεί:

Δευτέρα-Παρασκευή 7.30  έως  22.00
Σάββατο 9.00  έως  19.00
Κυριακή Κλειστό

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ (ΑΡΘΡΟ 5)

Η τιμολογιακή πολιτική του Δ.Κ. θα σχεδιάζεται από την Επιτροπή, ανάλογα με τα εκάστοτε δεδομένα(συμμετοχή, επισκεψιμότητα, συμφωνίες με φορείς, σχολεία, εκπτώσεις κλπ). Σε Παράρτημα του Κανονισμού παρατίθεται η πρόταση / εισήγηση για τη περίοδο έναρξης λειτουργίας.

Η Επιτροπή εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο να επικυρώνει /αποφασίζει.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΑΡΘΡΟ 6)

 • Το προσωπικό, οι κολυμβητές - τριες, οι γονείς, οι συνοδοί, οι επισκέπτες, οι θεατές και οι λοιποί παρευρισκόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν όλους τους Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας, κατά την χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών, καθώς και των υπολοίπων χώρων του Κολυμβητηρίου.

   
 • Οι κολυμβητές - τριες, κατά την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν το Ατομικό Δελτίο Εισόδου στην Γραμματεία και στους Επόπτες Ασφαλείας, όποτε αυτό ζητηθεί.

   
 • Απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο των κολυμβητικών δεξαμενών σε άτομα μικρότερα των 18 ετών (με επίδειξη ταυτότητας) χωρίς την συνοδεία γονέα ή προπονητή (εφόσον πρόκειται για αθλητές).

   
 • Απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ η είσοδος σ’ όσους δεν γνωρίζουν κολύμβηση και δεν συνοδεύονται από γυμναστή - προπονητή.

   
 • Απαγορεύεται η είσοδος στις κολυμβητικές δεξαμενές χωρίς την παρουσία Ναυαγοσώστη.

   
 • Απαγορεύεται η είσοδος στις κολυμβητικές δεξαμενές σε άτομα με καρδιολογικά, αναπνευστικά ή άλλα μεταδοτικά νοσήματα, καθώς και σε άτομα με εκτεταμένες εκδορές και ανοικτά τραύματα.

   
 • Απαγορεύεται η είσοδος στις κολυμβητικές δεξαμενές σε άτομα που έχουν λάβει το τελευταίο γεύμα σε χρόνο μικρότερο των τριών (3) ωρών από την εκτέλεση της δραστηριότητας ή έχουν καταναλώσει αλκοολούχα ποτά.

   
 • Οι λουόμενοι, κατά την παραμονή τους στα αποδυτήρια, δεν επιτρέπεται να περιφέρονται με παπούτσια, να κυκλοφορούν και να κάνουν ντους γυμνοί και να ξυρίζονται. Επιπλέον η χρήση του νερού θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και οικονομία.

   
 • Οι γονείς επιβάλλεται να βοηθούν τα μικρά παιδιά τους, τα οποία αδυνατούν να αλλάξουν μόνα τους, εισερχόμενοι στα αποδυτήρια που διατίθενται γι’ αυτό το σκοπό. Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων - συνοδών στα αποδυτήρια ανδρών - γυναικών.

   
 • Η χρήση τουαλέτας και κατόπιν ντους με σαπούνι απ’ όλους ανεξαιρέτως τους λουόμενους, πριν την είσοδό τους στις κολυμβητικές δεξαμενές, είναι υποχρεωτική. Αν κατά τη διάρκεια της προπόνησης γίνει χρήση τουαλέτας, επιβάλλεται να γίνει εκ νέου χρήση ντους πριν την επιστροφή στο χώρο των κολυμβητικών δεξαμενών για τη συνέχιση της προπόνησης.

   
 • Η είσοδος και η έξοδος προς και από τις κολυμβητικές δεξαμενές αντίστοιχα γίνεται μόνο μέσα από τις δεξαμενές απολύμανσης (ποδόλουτρο) με σαγιονάρες.

   
 • Δεν επιτρέπεται η χρήση αντηλιακών και κάθε είδους λιπαντικών ουσιών, διότι μεταβάλουν την ποιότητα του νερού.

   
 • Απαγορεύεται η ούρηση εντός των κολυμβητικών δεξαμενών.

   
 • Απαγορεύεται το φτύσιμο, το πέταγμα νερού από το στόμα και η έκκριση βλέννας από τα ρουθούνια εντός των κολυμβητικών δεξαμενών. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται τα κανάλια υπερχείλισης, που βρίσκονται περιφερειακά των κολυμβητικών δεξαμενών.

   
 • Δεν επιτρέπεται το κάθισμα πάνω στις διαδρομές των κολυμβητικών δεξαμενών, ούτε το τράβηγμα και το βούλιαγμα αυτών.

   
 • Οι σκάλες καθόδου και ανόδου προς και από τις κολυμβητικές δεξαμενές αντίστοιχα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται με βίαιο τρόπο και οι αναπηδήσεις σ’ αυτές πρέπει να αποφεύγονται.

   
 • Η κολύμβηση επιβάλλεται να πραγματοποιείται στην δεξιά πλευρά κάθε διαδρομής, ώστε να μην δυσχεραίνεται η συνεχής ροή, ενώ δεν επιτρέπονται οι βουτιές από τα πλαϊνά της πισίνας, τα μακροβούτια και η άπνοια.

   
 • Δεν επιτρέπονται οι φωνές, το τρέξιμο και τα κάθε μορφής παιγνίδια (χωρίς επίβλεψη προσωπικού), σε όλους τους χώρους του κολυμβητηρίου και ιδιαίτερα δίπλα στις κολυμβητικές δεξαμενές.

   
 • Απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται στρώματα θαλάσσης  και φουσκωτά κάθε είδους.

   
 • Απαγορεύεται η χρήση γυάλινων αντικειμένων στο χώρο γύρω από τις κολυμβητικές δεξαμενές.

   
 • Απαραίτητος εξοπλισμός κολυμβητών-τριών είναι: μαγιό αθλητικό κολύμβησης με ανεξίτηλα χρώματα (ολόσωμο για τα κορίτσια), ελαστικό σκουφάκι κολύμβησης (τύπου σιλικόνης ή απλό πλαστικό), γυαλιά κολύμβησης, σαγιονάρες ή ελαστικές αντιολισθητικές παντόφλες και μπουρνούζι ή πετσέτα. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στις κολυμβητικές δεξαμενές χωρίς σκουφάκι ή με βερμούδα ή με μαγιό τύπου μπικίνι.

   
 • Δεν συνιστάται η απόθεση χρημάτων, κοσμημάτων, λοιπών πολύτιμων πραγμάτων και αντικειμένων αξίας στα αποδυτήρια ή σ’ άλλους χώρους της εγκατάστασης. Η Διεύθυνση και το Προσωπικό του Κολυμβητηρίου ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν απώλειά τους.

   
 • Οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι συνοδοί έχουν τη δυνατότητα να περιμένουν τους κολυμβητές - τριες στους χώρους αναμονής ή να παρακολουθούν τις δραστηριότητες από τις κερκίδες ή το κυλικείο, χωρίς να παρεμβαίνουν.

   
 • Η είσοδος στις κολυμβητικές δεξαμενές, καθώς και περιμετρικά αυτών, επιτρέπεται μόνο σε άτομα που αθλούνται, σε γυμναστές - προπονητές, στο προσωπικό του Κολυμβητηρίου, καθώς και σε υπεύθυνους ομάδων.

   
 • Η θερμοκρασία του νερού για την περίοδο λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών συνιστάται να διατηρείται στους 26ο - 27ο C.

   
 • Το νερό των κολυμβητικών δεξαμενών πρέπει να ανανεώνεται τακτικά και να αντικαθίσταται πλήρως ανά διετία.

   
 • Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, το νερό των κολυμβητικών δεξαμενών δεν είναι κατάλληλο για χρήση από άποψη υγιεινής, είτε λόγω υπερβολικής ποσότητας χλωρίου ή έλλειψης χλωρίου ή μη σωστής απολύμανσης, είτε επειδή γενικά δεν υπάρχουν οι όροι που θέτουν οι υγειονομικές διατάξεις για χρήση κολυμβητικών δεξαμενών, ο Υπεύθυνος Συντήρησης εισηγείται την απαγόρευση της χρήσης τους, στον Υπέυθυνο του κολυμβητηρίου.

   
 • Απαγορεύεται η είσοδος σε ζώα και κάθε μορφής κατοικίδια.

   
 • Απαγορεύεται το κάπνισμα σ’ όλους τους χώρους του Κολυμβητηρίου.

   
 • Απαγορεύεται η κατανάλωση τροφών (συμπεριλαμβάνονται οι μαστίχες και οι καραμέλες), καφέ και αλκοολούχων ποτών στο χώρο των κολυμβητικών δεξαμενών και των αποδυτηρίων.

   
 • Για κάθε πρόβλημα ή θέμα που ανακύπτει οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στον υπεύθυνο προσωπικού του Κολυμβητηρίου.

   
 • Πρόσωπα που δεν εφαρμόζουν τους Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας σ’ όλους τους χώρους του Κολυμβητηρίου, ή συμπεριφέρονται απρεπώς ή γενικότερα επιδεικνύουν ανάρμοστη συμπεριφορά θα δέχονται επίπληξη από το αρμόδιο προσωπικό.

   
 • Σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται, θα αποβάλλονται και δεν θα γίνονται εκ νέου δεκτά.

   
 • Αρμόδιο όργανο για την επιβολή ποινών, σε περίπτωση εσκεμμένης ή κατ’ εξακολούθηση παραβίασης του Κανονισμού Λειτουργίας, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο επιλαμβάνεται άμεσα μετά από εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ (ΑΡΘΡΟ 7)

 • Για την εγγραφή και την έκδοση Ατομικού Δελτίου Εισόδου στο Κολυμβητήριο, οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν και καταθέτουν αίτηση εγγραφής μέλους στη Γραμματεία του Κολυμβητηρίου, συνοδευόμενη από δύο φωτογραφίες μεγέθους ταυτότητας. Όταν η ανωτέρω αίτηση αφορά ενήλικα ή παιδί ηλικίας άνω των δεκατεσσάρων (14) ετών προσκομίζονται ιατρικές γνωματεύσεις από ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ και ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ή ΠΑΘΟΛΟΓΟ ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ενώ όταν αφορά παιδί ηλικίας μέχρι δεκατεσσάρων (14) ετών προσκομίζεται ιατρική γνωμάτευση από ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ, καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή του κηδεμόνα. Οι εν λόγω ιατρικές γνωματεύσεις είναι ετήσιας ισχύος και πρέπει να βεβαιώνουν ότι οι αιτούντες είναι υγιείς, δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων και μπορούν να ασκηθούν στο άθλημα της κολύμβησης.
   
 • Εκτός από τα παραπάνω, οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου υποχρεούνται να προσκομίσουν βεβαίωση εντοπιότητας ή μόνιμης κατοικίας αντίστοιχα, οι οικογένειες πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) πιστοποιητικό αναπηρίας, οι μακροχρόνια άνεργοι βεβαίωση από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), οι φοιτητές – σπουδαστές επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της φοιτητικής - σπουδαστικής ταυτότητάς τους.
   
 • Για Σχολικές Μονάδες (δημόσιες - ιδιωτικές) και λοιπούς φορείς ημεδαπής προέλευσης, καθώς και για συλλόγους - σωματεία - ομίλους και λοιπούς φορείς αλλοδαπής προέλευσης προσκομίζεται Δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. ή του νόμιμου εκπρόσωπου ή του κατά περίπτωση υπεύθυνου, στην Ελληνική, η οποία προσυπογράφεται απαραιτήτως από ιατρό ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ή ΠΑΘΟΛΟΓΟ ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ και συνάπτεται συμφωνία , με την οποία, εγγυώνται και αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την τήρηση όλων των παραπάνω

ΚΥΛΙΚΕΙΟ/ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ/ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (ΑΡΘΡΟ 8)

 • Ο Δήμος δύναται να μισθώνει τον χώρο που προορίζεται για αποκλειστική χρήση κυλικείου, κατόπιν προκήρυξης δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, προς εξυπηρέτηση του κοινού και των αθλουμένων, κατά τη διάρκεια τέλεσης προπονήσεων, αγώνων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων.
   
 • Εντός του χώρου του κυλικείου δύναται να λειτουργεί και κατάστημα εμπορίας κολυμβητικών ειδών.
   
 • Ο Δήμος δύναται να δέχεται χορηγούς  ( ιδώτες  εταιρίες κλπ), με αντίστοιχη διαφήμισή τους σε προκαθορισμένους χώρους του Δ.Κ.Β.

 

ΠΡΟΒΟΛΗ / ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ( ΑΡΘΡΟ 9)

Για την προβολή και διαφήμιση, ο Δήμος Βύρωνα συνεργάζεται με όλους τους φορείς, ταξιδιωτικά γραφεία και πρακτορεία, αθλητικούς συλλόγους, με σκοπό την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού, διοργάνωση και λοιπών εκδηλώσεων από ενδιαφερόμενους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ολες οι σχετικές δράσεις , σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε συνεργασία με την Επιτροπή Κολυμβητηρίου.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (ΑΡΘΡΟ 10)

 • Για διαπιστωμένες και αποδεδειγμένες φθορές των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου, οι οποίες θα βεβαιώνονται κατόπιν έκθεσης του Προϊσταμένου του Κολυμβητηρίου και αφού έχει προηγηθεί αυτοψία από υπεύθυνο υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, θα επιβάλλεται σε βάρος των υπαιτίων η αντικατάσταση ή η αποκατάσταση ή η καταβολή του ποσού της δαπάνης, που απαιτείται για την επαναφορά στην πρότερη κατάσταση. Σε περίπτωση καταβολής ποσού, το ύψος αυτού θα βεβαιώνεται σε βάρος του υπαιτίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοτικών Εσόδων, μετά από αιτιολογημένη εισήγηση του Προϊστάμενου του Κολυμβητηρίου.
   
 • Όταν άτομα καταφέρονται κατά των υπαλλήλων του Κολυμβητηρίου, τους εξυβρίζουν και τους απειλούν, επειδή τους απαγορεύουν την είσοδο στον χώρο, καλείται  η Ελληνική Αστυνομία.
   
 • Ο Δήμος και το προσωπικό του Κολυμβητηρίου δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν επεισόδια και βανδαλισμούς, τα οποία δημιουργούνται από άτομα που παρευρίσκονται στις εγκαταστάσεις του, ούτε για παρεπόμενες συνέπειες αυτών, αλλά ούτε και για προσωπικά ατυχήματα μετά τραυματισμού, καθώς και λοιπά συμβάντα, που οφείλονται στην κακή χρήση των εγκαταστάσεων ή στη μη τήρηση των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού Λειτουργίας.
   
 • Τα απολεσθέντα και μη ζητηθέντα αντικείμενα φυλάσσονται από το προσωπικό του Κολυμβητηρίου για διάστημα δύο (2) μηνών και στη συνέχεια διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Χρήματα και τιμαλφή παραδίδονται με απόδειξη στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.
   
 • Για κάθε χώρο της εγκατάστασης κλειδιά έχει το κατά περίπτωση αρμόδιο προσωπικό, σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή του Κολυμβητηρίου.
   
 • Ο παρών Κανονισμός συντάχθηκε με στόχο να διασφαλίσει την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία και διάθεση των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου, καθώς επίσης την ασφάλεια και την υγεία των αθλουμένων, σε συνάρτηση με την επίτευξη των σκοπών του.
   
 • Το κείμενο των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας αναρτάται στους πίνακες ανακοινώσεων του Κολυμβητηρίου, διατίθεται  στους αθλούμενους και η γνώση του περιεχομένου του αποτελεί υποχρέωσή τους.
   
 • Ο παρών Κανονισμός δύναται να τροποποιηθεί με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ)

 ΕΓΓΡΑΦΗ/ΕΚΔΟΣΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ……………………….20 ευρώ

 1. Δημότες/κάτοικοι…………………………………4 ευρώ/μέρα……………..30 ευρώ/μήνα
  Οικογένεια…2 μέλη/50 ευρώ/μήνα….3 μέλη/70 ευρώ… επιπλέον μέλος +20 ευρώ
  3μηνη συνδ…80 ευρώ…6μηνη συνδ….150 ευρώ…ετήσια συνδρομή   270 ευρώ.*

  Ετεροδημότες……………………………………….5 ευρώ/μέρα……………..40 ευρώ/μήνα

  Οικογένεια…2μέλη/60 ευρώ/μήμα….3μέλη/90 ευρώ …επιπλέον μέλος+20 ευρώ
  3μηνη συνδ…100 ευρώ…6μηνη συνδ….170 ευρώ…ετήσια συνδρομή   300 ευρώ.*
  *Με την επιλογή 3μηνης,6μηνης ή ετήσιας συνδρομής, οι αθλούμενοι μπορούν να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ χρήση του Γυμναστηρίου.

   
 2. Συμμετοχή σε προγράμματα: Δημότες/Κάτοικοι 35 ευρώ/ πρόγραμμα, ετεροδημότες 45 ευρώ/πρόγραμμα.

   
 3. Εκπτωση 50% στις παρακάτω κατηγορίες
  Άνεργοι και τα ανήλικα τέκνα τους – ΑΜΕΑ – φοιτητές - Εθελοντές δασοπυροσβέστες του Δήμου Βύρωνα - Πολύτεκνες οικογένειες**
  **Με προσκόμιση δικαιολογητικών
   
 4. Αιτήματα δέσμευσης λωρίδας από Ιδιωτικά σχολεία, Ιδιωτ.Παιδικούς Σταθμούς και άλλους φορείς , θα εξετάζονται κατά περίπτωση, με βάση την ημερήσια χρέωση.
  -Ταυτόχρονη χρήση του Γυμναστηρίου, θα επιβαρύνει τον αθλούμενο με 10 ευρώ/μήνα.
   
 5. Ειδικές ρυθμίσεις
  -Η εγγραφή είναι εφάπαξ (αν δεν υπάρχει διακοπή άθλησης>12 μηνών) και αφορά όλες τις κατηγορίες αθλούμενων
  -δεν επιτρέπεται εκμάθηση κολύμβησης των εγγεγραμμένων με δικό τους προπονητή.
  -η διάρκεια χρήσης είναι μία (1) ώρα/ η μηνιαία συνδρομή αφορά σε 15 επισκέψεις.

  -τυχόν περιπτώσεις που θα προκύψουν και δεν έχουν προβλεφθεί θα εξετάζονται κατά περίπτωση